Amerikaanse Bulldog puppy

Steeds meer mensen kiezen voor een Amerikaanse Bulldog pup. Het kan alleen best lastig zijn om een geschikte pup te vinden. Er zijn namelijk een hoop soorten en dingen waar je op moet letten. Wij vertellen je meer over de kosten van een pup, de opvoeding en de kenmerken.

Kenmerken van een Amerikaanse bulldog pup

Een bulldog pup heeft een aantal leuke kenmerken. Hierdoor zijn er dan ook een hoop mensen die kiezen voor deze hond. Ze zijn ontzettend vrolijk en loyaal. Het enige nadeel is dat sommige pups agressief zijn, dit moet dan ook direct aangepakt worden om problemen in de toekomst te voorkomen. Wanneer je dit goed doet, ben je verzekerd van een fantastische hond, voor de rest van zijn leven. Het kan verstandig zijn om op hondentraining te gaan. Ze zijn namelijk best wat koppig en eigenwijs, dus een beetje hulp tijdens de opvoeding kan goed van pas komen. De honden kunnen dan ook erg goed met kinderen!

Wat kost een American Bull pup?

De kosten van een American bull kunnen behoorlijk uiteenlopen. Dit komt omdat de prijs afhankelijk is van verschillende factoren. Alleen al de kleuren kunnen voor een prijsverschil zorgen. Daarnaast is de gezondheid en de stamboom ook erg belangrijk om de prijs te bepalen. Zorg er dan ook altijd voor dat je goed onderzoek doet voordat je een pup gaat kopen, of het nu een bulldog is of niet. De gemiddelde prijs voor een American bull, ligt ergens tussen de 1000 en 1500 euro, maar er zijn ook uitschieters omhoog of omlaag.

Opvoeden van een puppy

Het opvoeden van een Amerikaanse bull, kan best eens lastig zijn. Het is daarom ook belangrijk om dit direct vanaf het begin goed aan te pakken. De honden kunnen namelijk best eens koppig zijn, dus je moet niet over je heen laten lopen! Hoe de pup zich ontwikkeld, hangt sterk af van het baasje. Slecht of agressief gedrag zal dan ook snel afgestraft moeten worden om te voorkomen dat je een onhandelbare hond in huis krijgt. Een ander belangrijk onderdeel van de opvoeding is sociaal contact met andere. Dit kan zowel met mensen als andere honden zijn. Hier leert de pup enorm veel van.

Een American buldog is een hond voor kenners. Waarom is de American Buldog een hond die vraagt om kennis? Het is een ras dat gekenmerkt wordt door drie factoren: hyperactiviteit, intelligentie en het is een zware hond. Dit is een giftige cocktail als je daar tegenin moet varen.

Waarom is opvoeden bulldog puppy belangrijk

Als een puppy hyperaktief is dan lijkt het alsof jij en de pup/hond iedere dag geen enkel moment van rust meer kunnen hebben. Dat is de eerste week misschien nog niet zo erg. Maar de tweede week ga je het voelen. Hoe pak je dit aan en wat kun je wanneer inzetten om een beetje lichaamsbeweging al te stimuleren? Hoe weet je dat je het goed doet, immers een pup mag niet te veel bewegen. Hoe leer je de hond zwemmen (niet te vroeg), hoe pak je de eerste oefening aan met gaan fietsen? Maar, daarmee ben je er met dit ras niet! De onrust blijft. En dat brengt me bij het tweede kenmerk.

Als de pup echt intelligent is, dan blijf je ondanks bewegen met een onrustige pup zitten. En dit is de eerste 10 weken nog niet zo’n punt. Maar dit wordt na 16 weken wel degelijk een item van betekenis omdat de hond zwaarder en snel wereldwijs wordt. Voorkomen van ellende is DE SLEUTEL tot succes. Maar wederom hoe? Kennis!

Bulldog pup spelenderwijs leren

Je doet jezelf een enorm groot voordeel als je gaat leren, hoe je de pup spelenderwijs kunt leren om zichzelf te beheersen, zich te richten op jou en al een paar spelregels afspreekt voor communicatie. Maar dit vraagt meer dan een puppie-cursus in een groep van 8 mensen. Dit vraagt meer dan wat algemene hondenwijsheden zoals grenzen aangeven. Dit gaat over wat je ziet aan het gedrag van jouw pup. En hoeveel iemand ziet aan non-verbaal gedrag is afhankelijk van hoeveel theoretische kennis er aanwezig is. En dat verwijst naar bijvoorbeeld de boeken van bij voorbeeld: Fenzi en Jones, of Branigan.

Heel belangrijk is, dat de nieuwe eigenaar zichzelf wil bijscholen. Bijscholen in: de communicatie met de hond. Dat is het tegenovergesteld van: draai om de oren of maat-42 leren kennen. Maak van de eerste 2 jaar geen lijdens-weg. Laat de hersens kraken van je hond en je hebt er een prachtige vriend aan. Communicatie met de hond, is bij dit ras heel goed te bereiken. Je zult trots zijn op je hond en op jezelf!

Voorbeelden van hersenwerk, wat kun je de hond allemaal leren?

  • Leer de pup dat je een schaal met biefstuk – die op de grond staat – niet mag opeten.
  • Neem 2 deurmatten en leg ze op 1 meter naast elkaar:
  • leer de hond via zijpassen van de ene mat naar de andere mat te lopen. Dit duurt 2x 10 minuten per dag. Winst voor jou: de hele middag heb je voor jezelf, want de hond slaapt.
  • Leer je pup de autosleutels/losse euro-munten/ herkennen, en daarna te zoeken. Heel handig.
  • Leer je pup dat als je op de huishoudtrap staat en er valt iets naar beneden zoals: de schaar, de stoffer, de hamer of wat dan ook, dat hij het je aangeeft.

En meer…