Waarom goed hondenvoer zo belangrijk is voor je Amerikaanse Bulldog

Hondenvoer - Amerikaanse bulldog

Goed hondenvoer is ontzettend belangrijk voor een Amerikaanse Bulldog. Dat is natuurlijk ook logisch, want hondenvoer is de brandstof voor je hond. Wanneer een hond goedkope voeding van lage kwaliteit krijgt, kan hij vervelende klachten krijgen. Daarom vertellen wij je waar goede voeding aan moet voldoen, en waarom het zo belangrijk is.

De voorwaarde voor goed hondenvoer

Er zijn een aantal dingen waar hondenvoeding aan moet voldoen. Zo moeten er genoeg eiwitten, koolhydraten en vetten in zitten, maar ook vitamines en mineralen zijn ontzettend belangrijk. Dit mist nog wel eens bij hondenvoer van lage kwaliteit. Daarnaast moet je ook altijd kijken naar het percentage vlees in de voeding. Een Amerikaanse Bulldog heeft dit namelijk nodig om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook het percentage vlees ligt vaak een stuk lager bij goedkope voeding, omdat dit een van de duurdere ingrediënten is in de voeding.

Allergische reactie op slechte voeding

Als je hond voor een lange periode slechte voeding binnen krijgt, is de kans een stuk groter dat hij ziek wordt. De weerstand is namelijk een stuk lager als er niet genoeg voedingsstoffen in het voer zitten. Het komt zelfs voor dat honden last krijgen van rare plekken op de vacht. Sommige honden zijn namelijk allergisch voor vulmiddel, en omdat dit goedkoop is zit dit vaak in slechte voeding. Het lijkt dus wel eens of een hond last heeft van parasieten, terwijl er eigenlijk gewoon iets mis is met het voer dat hij dagelijks eet.

Kies voor een goed merk hondenvoer

Het is dus duidelijk dat voeding van hoge kwaliteit essentieel is voor de gezondheid van je Amerikaanse Bulldog. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Royal Canin hondenvoer. Dit is ontwikkeld door nauw samen te werken met dierenartsen, fokkers en verschillende universiteiten. Je kunt hierbij zelfs kiezen voor hondenvoer voor een specifiek ras. Ook Farm Food hondenvoer is erg goed voor je hond. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten, en laat zaken zoals geur, kleur en smaakstoffen buiten wegen. Het hondenvoer is geschikt voor allerlei verschillende honden, van jong tot oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *