Bulldog soorten

Bulldogs zijn fantastische honden. Ze zijn vrolijk, loyaal en af en toe een beetje koppig. Welke bulldog je ook hebt, een goede opvoeding is dan ook altijd erg belangrijk. Er zijn een hoop verschillende soorten bulldogs te vinden. Wanneer je ook een bulldog wilt aanschaffen, is het dan ook verstandig om eerst goed onderzoek te doen naar de verschillen. Wij vertellen je wat de populairste soorten zijn!

Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse bulldog is één van de meest populaire. Oorspronkelijk stamt deze bulldog af van de Engelse. Echter is de Amerikaanse een stuk atletischer en gespierden. Vroeger werden deze honden gebruikt op het platteland, hierdoor hebben ze dan ook een sterke wil. Daarom is een goede opvoeding ontzettend belangrijk bij deze honden. Wanneer je dit op de juiste manier aanpakt heb je een loyale en vrolijke hond!

Franse Bulldog

In tegenstelling tot de Amerikaanse is de Franse Bulldog een stuk kleiner. Het is eerder een soort schoot hondje, maar desondanks zijn ze altijd erg waakzaam. De plate en brede snuit is kenmerkend voor deze honden. Ze kunnen af en toe behoorlijk druk zijn en blaffen, maar het is vooral een goede gezelschapshond.

Engelse Bulldog

De Engelse bulldog lijkt een beetje op een soort combinatie tussen de Franse en de Amerikaanse Bulldog. Dit is misschien ook wel logisch, aangezien zij hier allebei van af stammen. De Engelse Bulldog is echter een stuk rustiger, en qua grootte zit hij een beetje tussen beide in. Al met al is het een lieve en rustige gezinshond die goed is met andere honden en mensen. Hierdoor is de Engelse Bulldog dan ook erg populair.

Ca de Bou

De Ca de Bou is een Bulldog die afstamt van een jachthond. Hierdoor heeft deze hond dan ook een uniek karakter. Wanneer je de hond goed opvoed is hij erg vrolijk en tolerant. Echter is de Ca de Bou nog altijd erg waakzaam, vooral voor degene die hem verzorgen. Wanneer zijn baasje in gevaar is, is de kans groot dat hij zal aanvallen. Het is erg belangrijk dat de Ca de Bou van jongs af aan veel in contact is met andere mensen en honden.