AMERIKAANSE BULLDOG FOKKERS

Wij willen hier graag een compleet aanbod tonen van fokkers van de Amerikaanse Bulldogs. Alleen fokkers die de gezondheid van de hond voorop hebben staan. Ben/ken jij zo een fokker? Neem dan contact met ons op.

Kies voor een kwaliteit fokker

Er zijn veel verschillende fokkers die dit hondenras aanbieden. Voor rashonden is het af te raden om een hond bij een broodfokker te komen. Wij zijn hier fel op tegen. Daarnaast wordt het ook niet aangeraden om online een hond te kopen. Om te weten of je bij een goede fokker bent, is het altijd verstandig om te kijken of de moederhond ook in de buurt is en hoe de pups worden behandeld. Vraag ook naar de gezondheid van de ouders, hebben zij bijvoorbeeld last van heupdysplasie? Of andere klachten?

Een hond uit het asiel

Daarnaast zijn er in asielen momenteel veel American Bulldogs te vinden. Dit komt doordat veel mensen deze hond aanschaffen voor het uiterlijk en zich niet verdiepen in het kenmerkende karakter van de hond. Wanneer de hond ouder wordt en het karakter van de hond meer naar boven komt, weten veel baasjes niet hoe ze de hond onder controle houden. De hond wordt in deze gevallen dan ook vaak teruggeplaatst in het asiel. Bij het kiezen voor dit ras is het daarom van groot belang dat je de hond niet alleen selecteert op het uiterlijk, maar ook rekening houdt het karakter wat erbij komt kijken. De honden zijn door de jaren heen op karakter gefokt, waardoor dit karakter niet makkelijk te veranderen is.