Hondenverzekering afsluiten voor je Amerikaanse bulldog

Net als jij zelf, wordt ook je Amerikaanse bulldog wel eens ziek. Een bulldog heeft vooral vaak last van mastceltumoren en heupdysplasie, maar er zijn meer ziektes waar je hond last van kan krijgen. Als je bulldog ziek is, wil je dat hij zo snel mogelijk weer beter wordt, dus ga je naar de dierenarts. Er is alleen wel een belangrijk onderdeel waar je rekening mee moet houden, namelijk de kosten. Op het moment dat je bulldog ziek is, zul je hier waarschijnlijk niet eens aan denken, maar achteraf krijg je de rekening. Veel mensen sluiten daarom een hondenverzekering voor de Amerikaanse bulldog af, dan ben je goed voorbereidt en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering voor je bulldog werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als de zorgverzekering. Iedere maand betaal je een vast bedrag (premie), en op het moment dat er kosten gemaakt worden, bijvoorbeeld omdat hij medicijnen nodig heeft, wordt dit gedekt. Natuurlijk zijn er allerlei verschillende soorten verzekeringen, ook de prijs kan behoorlijk verschillen.

Wat wordt wel en niet verzekerd?

Wat er precies gedekt wordt, hangt af van de verzekering die je afsluit. Operaties, onderzoeken en medicijnen worden meestal geheel vergoed. Vaak worden ook behandelingen aan de heupen en ellebogen gedekt. Maar net als bij gebitsbehandelingen, hangt de dekking maar net af van de verzekering die je hebt afgesloten. Bij het afsluiten van een hondenverzekering worden er twee dingen afgesproken. Ten eerste het maximale bedrag dat gedekt wordt, meestal is dit een paar duizend euro. Daarnaast wordt er een percentage vastgesteld dat vergoed wordt bij verschillende behandelingen.

Wat is de gemiddelde premie

De hoogte van je premie hangt natuurlijk heel erg af van de soort verzekering en dekking die je wilt. Gemiddeld liggen de kosten voor de premie ergens tussen de 30 en 50 euro. Maar er zijn ook verzekeringen die een stuk duurder of juist goedkoper zijn. Probeer altijd een verzekering af te sluiten die goed bij je hond past, iedere hond is namelijk anders.

Waar kun je een verzekering afsluiten voor je Amerikaanse bulldog

Er zijn op internet meerdere websites te vinden waar je een hondenverzekering af kunt sluiten. Het komt alleen regelmatig voor dat er verzekeringen tussen zitten die niet alles dekken, of die erg duur zijn. Daarom hebben wij twee verzekeraars voor je op een rijtje gezet, dan weet je zeker dat je goed zit!

 

Alle hondenverzekeringen vergelijken

Dierenverzekering.nl

De eerste verzekeraar is dierenverzekering.nl. Je kunt zelf aangeven welk dekkingspercentage je wilt en er zijn ook allerlei extra opties zoals een reisverzekering die je af kunt sluiten. Er is een compleet overzicht te vinden met wat er allemaal gedekt wordt. Een groot voordeel is dat je zelf je dierenarts mag kiezen bij deze verzekering.

Klik hier om direct je premie te berekenen

Petplan

Een andere verzekeraar waar veel mensen met een Amerikaanse buldog aangesloten zijn, is Petplan. Dit is een verzekeraar met ruim 40 jaar ervaring. Net als bij dierenverzekering.nl mag je hier zelf je dierenarts kiezen. Als je een declaratie indient bij Petplan, wordt deze altijd binnen 5 werkdagen betaald.

Bereken je premie bij Petplan

Hema

Misschien weet nog niet iedereen het, maar ook de Hema biedt dierenverzekeringen aan. Hun verzekering biedt een brede dekking, scherpe tarieven en heeft als voordeel dat deze dagelijks opzegbaar is. Bovendien kun je natuurlijk de kwaliteit en service verwachten waar de Hema bekend om staat.

Bereken je premie bij Hema